Bouw(en) aan de toekomst; nieuwe zakelijkheid

Status
Beëindigd
Startdatum
1 januari 2006
Einddatum
1 oktober 2007
Thema's
Volkshuisvesting, Bouw en Ruimtelijke Ordening, Duurzaamheid en Energie

Landelijke bewegingen naar aanleiding van de parlementaire bouw-enquête dienen regionaal te worden opgepakt. De hogeschool speelt met het programma 'Bouwen aan de toekomst' in op vragen vanuit de bouwsector in de provincie Flevoland. Deze vragen zijn als uitgangspunt genomen in het benoemen van vier speerpunten, namelijk:

- Sociale innovatie (het verbeteren van kennis en kunde van midden- en hoger kader personeel)
- Innovaties die leiden tot reductie van zogeheten 'faalkosten' in de bouw. Daarbij ligt het accent op logistieke en ict-vraagstukken.
- Integraal ontwerpen en realiseren van (bouw)projecten
- Gebiedsontwikkeling.

Het project zal resulteren in kenniskringen rondom deelthema's waarin kennistransfer plaatsvindt tussen bedrijfsleven-onderwijs en bedrijfsleven-bedrijfsleven. Na afloop van de projecttermijn worden de kenniskringen voortgezet. Daarin ontwikkelen onderwijs en de bouwsector nieuwe kennis hetgeen later wordt vormgegeven in innovatieve minors (bouwkunde, civiele techniek etc.) en innovatieve producten en/of productieprocessen. Het project moet een bijdrage hebben geleverd aan de realisatie van vervolgprojecten gericht op het integraal ontwerpen. Rond het thema 'logistiek' is een speciale kenniskring ontwikkeld. Deze wordt binnen een bestaande organisatiestructuur in Flevoland ondergebracht en zal daarin functioneren.

Contactinformatie

Windesheim

Joop van Diest
Programmaleider
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 0320-224897