Capaciteitsmanagement in het agrarisch MKB-bedrijf

Status
Beëindigd
Startdatum
1 maart 2010
Einddatum
1 maart 2012
Thema's
Landbouw, Natuur en Milieu, ICT

Aanleiding
De agrarische mkb-ondernemer ziet zich geplaatst voor belangrijke bedrijfsstrategische keuzes en als gevolg daarvan voor nieuwe vraagstukken op het gebied van capaciteitsmanagement. Om tot een goede oplossing te komen, moet de agrarische ondernemer kunnen beschikken over de nodige kennis. Natuurlijk bestaat er wel kennis over deze onderwerpen, maar deze blijkt niet altijd vindbaar, dan wel bereikbaar of toepasbaar voor de agrarische ondernemer. Via hun belangenbehartiger LTO Noord hebben Noordelijke agrarische ondernemers het Kenniscentrum Arbeid (KCA) van de Hanzehogeschool Groningen (HG) gevraagd een programma te ontwikkelen om de kenniscirculatie op het thema capaciteitsmanagement te bevorderen.

Doelstelling
KCA en LTO Noord hebben als consortiumpartners de handen ineen geslagen en beogen een innovatieprogramma dat erop is gericht om in de agrarische sector kenniscirculatie op het thema capaciteitsmanagement op gang te brengen en te bevorderen. Een belangrijk instrument hierbij is netwerkvorming.

Beoogde resultaten
Naast bevordering van kenniscirculatie en netwerkvorming en de concrete producten op het terrein van capaciteitsmanagement, levert dit innovatieprogramma de samenwerkende partijen ook kennis op over hoe zij kennisontwikkeling en -circulatie in bredere zin naar hun leden en/of samenwerkingspartners kunnen uitbreiden en/of verbeteren. Zo kunnen LTO Noord en AgriConnect de opgedane kennis ook op andere onderwerpen dan capaciteitsmanagement toepassen. De Hanzehogeschool Groningen verwacht de opgedane kennis te kunnen verwerken in haar onderwijsaanbod, bijvoorbeeld in de specialisatie Arbeidsrecht en tevens lessen te leren en toe te passen om de kennis van haar zes Kenniscentra (waarvan Arbeid er één is) beter te ontsluiten voor ondernemers in Noord-Nederland.

Contactinformatie

Hanzehogeschool Groningen

Anneloes Scholing
Contactpersoon
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 050 5955543

Harm van Lieshout
Programmaleider
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: (050) 595 32 72 51/7

Consortiumleden

Netwerk- en projectleden

  • ASG Veehouderij BV
  • H.G.E. Douma
  • Hiddema
  • J.C. van Vulpen
  • Maatschap Binnema
  • Maatschap M. & G. Holtrop
  • Maatschap Nobet Hartlief
  • Maatschap Pool Wijnjewoude
  • Maatschap Vogels
  • Melkvee en fokbedrijf Midwolder