Composieten in de glasarchitectuur

Status
Beëindigd
Startdatum
5 februari 2007
Einddatum
4 augustus 2008
Thema's
Polymeren, Chemie en kunststoffen, Kunst, Cultuur en Creatieve Industrie, Volkshuisvesting, Bouw en Ruimtelijke Ordening

Architecten- en ontwerpbureaus en composietbedrijven willen weten welke kennis en ervaring er noodzakelijk is in elke schakel in van de ontwerp- en bouwketen, om te komen tot toepassing van composieten in de architectuur. De ontwerp- en bouwketen loopt van ontwerp, onderzoek & advies, enigineering, naar bouw en certificatie. Door vernieuwing en uitbreiding van de composiet-technologie netwerken wordt de innovatie- en slagkracht van de mkb-bedrijven vergroot. Dit geldt in dit project specifiek voor de mkb-bedrijven in Zuid-Holland, de positie van Delft als ‘Center of Technology’en van de provincie Zuid-Holland als ‘Composite Valley. De focus van het programma richt zich op glas/composiet gevelconstructies.

Binnen het project is de kennisdisseminatiecommissie actief die door middel van activiteiten, zoals workshops, een denktank en een ondernemerscafé, deelnemende als andere bedrijven ondersteunen in hun ontwikkeling. Er zullen in totaal 30 bedrijven deelnemen aan het project ‘Composieten in de glasarchitectuur’. Aan nog eens 30 bedrijven wordt de opgedane kennis en ervaring verspreid door bijvoorbeeld kennismarkten (van onder andere de KennisAlliantie Zuid-Holland), een internationaal symposium, etc.

Contactinformatie

Hogeschool Inholland Delft

Martin van Rossum
Contactpersoon
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Michiel Hagenbeek
Programmaleider
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 015-257 36 92