De Veluwezoom, parels rijgen in de regio

Status
Beëindigd
Startdatum
1 oktober 2007
Einddatum
1 oktober 2009
Thema's
Toerisme, Sport en Recreatie, Landbouw, Natuur en Milieu

Ondernemers in de regio Zuid-Oost Veluwezoom (h)erkennen de potentie van hun regio als het gaat om natuurschoon, afwisseling en recreatiemogelijkheden. Het blijkt om verschillende redenen voor individuele ondernemers zeer moeilijk om zelfstandig deze potentie te benutten. Saxion Hogescholen is door de in de regio gevestigde ondernemers gevraagd een programma op te zetten dat methodieken ontwikkeld om te komen tot samenwerking en het van hieruit ontwikkelen van innovatieve concepten voor toerisme, recreatie, leisure en outdoor. Het consortium van Toeristisch Platform Zoud-Oost Veluwe, ondernemersverenigingen en de Saxion hebben een zestal project geformuleerd waarbinnen kennis wordt ontwikkeld, leidende tot nieuwe activiteiten en invulling van de potentie in de regio.

Resultaat:
- Methodieken om multipliereffecten en economisch rendement van toeristische en recreatieve projecten te meten en te evalueren
- Pilot toeristische en recreatieve ontsluiting dorp Rheden
- Nieuwe samenwerkingsverbanden in werkvorm ‘werkplaats Zuid-Oost Veluwezoom’ tussen hogeschool, regionale ondernemers en overheidsinstellingen
- Tenminste acht innovatieve projecten die als doel hebben ‘ de inbedding van duurzaamheid en creatieve economie’ in de opzet van toeristische en recreatieve arrangementen in Zuid-Oost Veluwe.
- Website als ‘meetingpoint’ van alle betrokken partijen
- Book of Impressions, een weerslag van projecten om nieuwsgierige mensen te verleiden, te verrassen en te ‘binden’.

Het project heeft een looptijd van 2 jaar, startend op 1 oktober 2007. Na afloop van deze twee jaar zal het programma ingebed zijn in de curricula van Saxion en als zelfstandig innovatieprogramma doorlopen.

Contactinformatie

Saxion Hogescholen Deventer

Therese Dona
Contactpersoon
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bert Janssen
Programmaleider

Consortiumleden

Netwerk- en projectleden