Duurzaamheid en Circulaire Indicator (DuCi indicator) voor de straatmeubilair en bewegwijzeringsbranche

Status
Beƫindigd
Startdatum
1 december 2017
Einddatum
30 november 2018
Thema's
VH 5: De gebouwde omgeving: duurzaam en leefbaar
Regeling
KIEM-VANG

De leden van de vereniging Straatmeubilair willen doorgroeien naar een circulaire keten. Hoewel verschillende productgroepen binnen straatmeubilair zich goed lenen voor hergebruik, is het in praktijk brengen van hergebruik vaak nog lastig. Veelal door knelpunten met betrekking tot het beheer van straatmeubilair door overheden. De overheid is met 80% de grootste afnemer van de sector. Het oplossen van deze knelpunten vereist samenwerking tussen leden van de vereniging straatmeubilair, overheden en externe partijen. In het eerdere KIEM VANG Project Circulaire ketens in de straatmeubilairbranche is reeds een inventarisatie van de problematiek gemaakt (het WAT). Hierin is vastgesteld dat een van de problemen het vaststellen is van de mate van circulariteit van straatmeubilair en bewegwijzering.

Dit vervolgproject focust op het inzicht krijgen in de mogelijkheden (het HOE) van het vaststellen van de circulaire waarde van individuele straatmeubilair en bewegwijzering producten. Indien het mogelijk is een betaalbare en betrouwbare indicator waarde per product vast te stellen is de verwachting dat dit de samenwerking bij aanbestedingsprocedure tussen (lokale) overheden en bedrijven zal verbeteren en het gezamenlijk streven de mate van circulariteit van de ketens verder te verbeteren.

Het project is een samenwerking tussen Avans Hogeschool, de HR groep met 2 bedrijfsonderdelen (Bewegwijzering en Straatmeubilair), Vereniging Straatmeubilair en Vereniging bewegwijzering.

Contactinformatie

Avans Hogeschool

E. Zetz
Contactpersoon

Patrick Kuijken
Contactpersoon
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Netwerk- en projectleden

  • HR Bewegwijzering
  • HR Verkeersveiligheid
  • Vereniging Bewegwijzering Nederland
  • Vereniging Straatmeubilair