Embedded Linux

Status
Beëindigd
Startdatum
1 augustus 2007
Einddatum
31 maart 2008
Thema's
ICT, Maakindustrie

De ontwikkelaars in de MKB-bedrijven hebben over jaren “met vallen en opstaan” kennis en ervaring opgebouwd in het gebruik van meestal niet meer dan één bepaalde ontwikkelomgeving. Met toenemende complexiteit en vragen vanuit de markt voor aanvullende functionaliteiten lopen de ontwikkelaars nu tegen de grenzen van de mogelijkheden van hun huidige ontwikkelomgevingen.

MKB bedrijven ervaren een drempel om alternatieven te onderzoeken, Naast onbekendheid weerhoudt een verwachte forse (tijds-)investering een individueel bedrijf ervan de mogelijkheden bij de ontwikkeling van de eigen applicaties (producten) te onderzoeken. Uitvoering van dit project biedt de deelnemers, dankzij de samenwerking, de mogelijkheid in korte tijd zich nader te oriënteren met beperkt (tijd-)beslag op eigen resources.

De bedrijven hebben gevraagd aan het lectoraat met (een van hun) producten, op basis van Embedded Linux een voorontwikkeling of her-ontwikkeling uit te voeren. Dit om een helder beeld te krijgen van de consequenties, die gepaard zouden gaan bij introductie van Embedded Linux in hun bedrijf.

Binnen de looptijd van dit RAAK Light programma zal getracht worden aan de hand van uitwerking van minimaal twee praktijkcases een uniforme werkwijze op te stellen waarmee het mogelijk wordt binnen korte tijd een bestaande of nieuwe ontwikkeling uit voeren op een Embedded Linux platform, waarbij alleen gebruik wordt gemaakt van Open Source Tooling.

De bedrijven in het consortium hebben duidelijk overlappende interesses (met name digitale I/O verwerking, realtime aspecten, remote diagnostics) en bevinden zich ook in ongeveer dezelfde fase met betrekking tot Embedded Linux. De meeste bedrijven hebben al in meer of mindere mate gekeken naar Embedded Linux, maar een overstap nog niet gemaakt.

Het onderwerp sluit direct aan de op de regionale speerpunten zoals verwoord in onder andere “Pieken in Zuidoost Nederland”. Dit document omvat de gebiedsgerichte agenda voor Zuidoost Nederland, die gebaseerd is op de nota “Pieken in de Delta” van het Ministerie van EZ. De aanwezige concentratie van expertise op gebied van Embedded Systemen wordt onderkend als een van de belangrijkste ‘enabling technologies’ voor de regio.

Contactinformatie

Fontys Hogeschool Eindhoven

Ruud Ermers
Programmaleider
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 0877

Consortiumleden