Family Dairy Tech

Status
Beëindigd
Startdatum
1 september 2015
Einddatum
31 augustus 2017
Thema's
Landbouw, Natuur en Milieu
Regeling
RAAK-mkb

Family Dairy Tech

Aanleiding
In India stijgt de vraag naar zuivelproducten als gevolg van de groeiende bevolking en de toenemende welvaart. Kleine en middelgrote agrarische familiebedrijven willen op deze groeiende vraag inspringen en de Indiase regering wil hen daarbij helpen.
Nederlandse bedrijven hebben de kennis en producten om deze Indiase melkveehouderijen te ondersteunen. Maar die technologie is ingewikkeld en duur voor de Indiase markt.
Om succesvol te kunnen opereren op de Indiase markt, moeten Nederlandse ondernemers goedkopere en robuuste systemen en producten ontwikkelen die zijn aangepast aan de Indiase markt en klimaatcondities. Hoe kunnen Nederlandse bedrijven dat doen zodat er duurzame en economisch verantwoorde melkveehouderij in India ontstaat?

Doelstelling
Sinds 2011 bestaat er een samenwerkingsverband van Nederlandse en Indiase kenniscentra en universiteiten in Baramatie, Pune district, Maharashtra State, India. In dit RAAK-project wil het consortium de kleinschalige melkveehouderijen opschalen van een paar koeien naar 15 tot 100 koeien, met een betere melkkwaliteit. Samen met Nederlandse bedrijven wil het consortium geïntegreerde oplossingen ontwikkelen voor deze en het groeiende aantal kleinschalige melkveeboeren.
De onderzoeksvragen luiden:
• Hoe kunnen de koeienrassen en het melk- en stalmanagement voor familie melkveehouderijbedrijven in Baramati worden geoptimaliseerd op een duurzame en betaalbare manier, met behulp van een slimme combinatie van bestaande technologieën?
• Welke markten in India zijn potentieel interessant voor Nederlandse bedrijven op het gebied van stalmanagement, en welke innovatieve businessmodellen kunnen behulpzaam zijn bij het betreden van deze markten?

Beoogde resultaten
Het project beoogt de volgende resultaten:
• het ontwerp van een integraal stalmanagement systeem voor midden- en kleinbedrijf melkveehouderijen in India, op basis van aangepaste Nederlandse technologieën;
• een programma voor de verbetering van koeienrassen die zijn aangepast aan de omstandigheden in Maharashtra;
• adviezen voor Nederlandse ondernemers over hoe zijn een marktpositie voor technologieën in India kunnen ontwikkelen;
• adviezen voor Indiase familiebedrijven in de melkveehouderij over hoe zij hun marges op een duurzame manier kunnen vergroten met behulp van innovatieve technologieën.

Contactinformatie

Van Hall Larenstein University of Applied Sciences

Hans van Bemmel
Contactpersoon
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rik Eweg
Contactpersoon
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ben Schulte
Contactpersoon
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 026-3695773