Flora e-Business

Status
Beëindigd
Startdatum
15 mei 2008
Einddatum
1 januari 2010
Thema's
Proces- en Voedselindustrie, ICT, Landbouw, Natuur en Milieu

Aanleiding: De onderlinge (informatie)relatie tussen Hamiplant, Floraplanet en de kwekers is niet goed vorm gegeven. Te vaak en te veel vindt er over en weer mail-, fax- en telefoonverkeer plaats omdat onduidelijk is wie nu wat en hoeveel heeft besteld en waar de goederen zijn. Er is sprake van een toenemende mate van scheiding tussen drie verschillende berichtenstromen: de commerciële (het offerte-traject), de administratieve (het gebruikelijke ordertraject via de veiling) en de logistieke (de feitelijke levering). Het gevolg is dat er veel mis gaat doordat niet tijdig de juiste informatie op de juiste plek in de keten aanwezig is. Resultaat: onduidelijkheid over partijgegevens, productspecialisaties, prijs, productafbeeldingen en beschikbaarheid van het product, veel tijd- en geldverlies.
Het project kent 6 doelen:
1. Het aantoonbaar verbeteren van de gegevensuitwisseling als voor een meer efficiënte en effectieve keten: commerciële, administratieve en logistieke stromen.
2. Het actief betrekken bij het project van 60 kwekers (regionaal geplaatst)
3. Een gestructureerd awarenessprogramma voor het regionale MKB. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het praktijkmodel kennisdisseminatie.
4. Een praktijkmodel voor kennisdisseminatie op basis van good en best practices dat zal worden gehanteerd als fundament onder het awarenessprogramma
5. Een gestructureerd beschreven business case in de taal van MKB-ondernemers
6. Professioneel programmamanagement
Het consortium bestaat uit spelers, inclusief de veiling die samen een keten vormen rondom het kweken en verhandelen van potplanten.
Ambities op een rij:
• Verbetering van de informatierelatie in de sierteeltketen
• Verbreding van betrokenheid van bedrijven en ervaringen weggeleerd
• Verbeteringvan de rol van INHOLLAND als systeemintegrator
• Een effectief en efficient programma leiderschap

Contactinformatie

Hogeschool Inholland Delft

Woody Maijers
Programmaleider
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: (015) 251 92 11

Consortiumleden