Functionaliteitsverhoging 3D geprinte kunststof delen middels plating

Status
Beëindigd
Startdatum
1 maart 2018
Einddatum
31 januari 2019
Thema's
VH 4: Slimme technologie en materialen
Regeling
KIEM-Smart Industry

Gebruik van 3D-printen ten opzichte van traditionele voortbrengingstechnieken kan bedrijven nieuwe (ontwerp)mogelijkheden en commerciële voordelen opleveren. In bepaalde situaties levert 3D-printen in metaal (ruimschoots) de benodigde product-specificaties, maar is te kostbaar als commercieel interessante oplossing. In vergelijkbare situaties levert 3D-printen in kunststof eerder een commercieel interessante oplossing, maar zijn benodigde product-specificaties niet te behalen.
Valk Welding b.v. en Multivalent Plating & Etching b.v. willen samen, geholpen door Fontys Hogeschool Engineering, onderzoeken of door het aanbrengen van een laag metaal (‘metal plating’) op middels 3D-printen in kunststof vervaardigde (onderdelen van) producten, het beste van beide werelden valt te verenigen.

Valk Welding, leverancier van lasautomatisering, verwacht dat het zó produceren van klant- en toepassingspecifieke onderdelen van lasinstallaties, commerciële voordelen gaat opleveren.
Galvano-technisch bedrijf Multivalent verwacht het metalliseren van 3D-geprinte onderdelen toe te voegen aan het huidige dienstenpakket. Fontys verwacht de opgebouwde generieke “3D-printen & plating” expertise te benutten bij kennisoverdracht middels haar opleidingen en naar het bedrijfsleven via het ObjexlLab, onderdeel van het CoE HTSM van Fontys Hogeschool Engineering

Contactinformatie

Fontys Hogescholen

Mark Herman
Contactpersoon

Johan Vlugter
Contactpersoon
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 088-5075454

Netwerk- en projectleden

  • Multivalent
  • Valk Welding B.V.