Projectenbank

Projectenoverzicht

 
 

Project: Functionaliteitsverhoging 3D geprinte kunststof delen middels plating

Thema's:
VH 04: Slimme technologie en materialen
Doorlooptijd:
van 1 maart 2018 tot 31 januari 2019
Gebruik van 3D-printen ten opzichte van traditionele voortbrengingstechnieken kan bedrijven nieuwe (ontwerp)mogelijkheden en commerciële voordelen opleveren. In bepaalde situaties levert 3D-printen in metaal (ruimschoots) de benodigde product-specificaties, maar is te kostbaar als commercieel interessante oplossing. In vergelijkbare situaties levert 3D-printen in kunststof eerder een commercieel interessante oplossing, maar zijn benodigde product-specificaties niet te behalen.
Valk Welding b.v. en Multivalent Plating & Etching b.v. willen samen, geholpen door Fontys Hogeschool Engineering, onderzoeken of door het aanbrengen van een laag metaal (‘metal plating’) op middels 3D-printen in kunststof vervaardigde (onderdelen van) producten, het beste van beide werelden valt te verenigen.

Valk Welding, leverancier van lasautomatisering, verwacht dat het zó produceren van klant- en toepassingspecifieke onderdelen van lasinstallaties, commerciële voordelen gaat opleveren.
Galvano-technisch bedrijf Multivalent verwacht het metalliseren van 3D-geprinte onderdelen toe te voegen aan het huidige dienstenpakket. Fontys verwacht de opgebouwde generieke “3D-printen & plating” expertise te benutten bij kennisoverdracht middels haar opleidingen en naar het bedrijfsleven via het ObjexlLab, onderdeel van het CoE HTSM van Fontys Hogeschool Engineering

Consortiumleden

Netwerk- en projectleden

  • Multivalent
  • Valk Welding B.V.