Geautomatiseerd Game Design

Status
Beëindigd
Startdatum
1 maart 2013
Einddatum
1 juni 2015
Thema's
Kunst, Cultuur en Creatieve Industrie


Geautomatiseerd Game Design

Aanleiding
Game development is een langdurig proces. Waar enkele jaren geleden met een klein team nog in enkele maanden een game werd gemaakt, loopt de productietijd nu al snel op tot een jaar. Dat komt met name door het designproces; inhoud, werking en speelervaring worden vastgesteld in een eindeloos herhalend proces van ontwerpen, testen en aanpassen. En dat terwijl de markt juist vraagt om snelle productie.
Daarom gaat het lectoraat Game Research van Hogeschool van Amsterdam samen met tien gamesbedrijven onderzoeken of het designproces ingekort kan worden.

Doelstelling
De centrale onderzoeksvraag luidt: In hoeverre kan game design worden geautomatiseerd, zodat het designproces efficiënter verloopt?
Om deze vraag te beantwoorden wordt op basis van een analyse van de huidige methoden een toolkit ontworpen die uitgebreid wordt getest en doorontwikkeld bij actuele game development trajecten van vier bedrijven. Met deze toolkit kunnen bedrijven in de gamesindustrie de game design fase gedeeltelijk automatiseren en daarmee de doorlooptijd van hun designprocessen inkorten.

Resultaten
Het eindproduct wordt tijdens een afsluitende ‘game jam’ aan een test onderworpen: alle projectpartners en collega-gamesbedrijven moeten er in wedstrijdverband zo snel mogelijk een game mee ontwerpen en ontwikkelen.
De Dutch Game Association en de Dutch Game Garden zijn bij het project betrokken om de kenniscirculatie en verspreiding van de onderzoeksresultaten en -producten kracht bij te zetten. Het projectnetwerk en de gegenereerde kennis worden geborgd in het kenniscentrum Create-IT van de Hogeschool van Amsterdam en vertaald naar diverse onderwijsinstrumenten.

Contactinformatie

HvA - Maagdenhuis

Koen Bollen
Contactpersoon

Jet Bussemaker
Contactpersoon

Joris Dormans
Contactpersoon
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 020-5951686

Dymph van Outersterp
Contactpersoon
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 020 - 595 33 28

Consortiumleden

Netwerk- en projectleden

  • &ranj
  • Codeglue
  • DoubleDutch Games
  • Dutch Games Association
  • Fourcelabs Utrecht
  • Gamious B.V.
  • Grendel Games
  • Hubbub
  • Mijn naam is Haas