Haalbaarheidsstudie Range of Monitor applicatie

Status
Beëindigd
Startdatum
1 maart 2018
Einddatum
30 november 2018
Thema's
VH 1: Gezondheid: zorg en vitaliteit
Regeling
Take-off hbo fase 1

Gezien het groeiende aantal chronisch zieken en de daarbij gepaarde stijgende kosten van de gezondheidszorg, dient de zorg op een efficiënte manier ingericht te worden. Binnen de fysiotherapie kan dit gerealiseerd worden door meer zelfmanagement en therapietrouw te stimuleren bij de patiënt.
Range of Monitor heeft hiervoor de oplossing bedacht: de ROM@Home applicatie.
De applicatie is gebaseerd op het meten van de beweeglijkheid (range of motion) van het schoudergewricht, de ROM. applicatie.
Eerder onderzoek suggereert dat de huidige ROM. applicatie een valide en betrouwbaar meetinstrument is.
ROM@Home is een uitgebreide versie waarin de therapeut een oefenprogramma voor de patiënt opstelt en daarbij de patiënt op afstand kan monitoren.
Dit zorgt voor meer inzicht in het herstel en vergroot de mate van zelfmanagement.
Het doel van dit haalbaarheidsonderzoek is het onderzoeken of met behulp van de uitbreiding van deze applicatie, de ROM@Home applicatie, het behandelgemiddelde van patiënten met schouderklachten omlaag gaat. Om dit te onderzoeken wordt eerst een prototype ontwikkeld. Vervolgens vindt er een interventieonderzoek plaats onder leiding van een externe onderzoeker. Dit haalbaarheidsonderzoek is een basis om het definitieve product te kunnen implementeren.

Contactinformatie

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Jan Scholten
Contactpersoon