Innovatienetwerk SiGa-Lab

Status
Beëindigd
Startdatum
1 november 2017
Einddatum
31 oktober 2018
Thema's
VH 2: Onderwijs en talentontwikkeling
Regeling
KIEM Creatieve Industrie

De toepassing van nieuwe technologie biedt veelbelovende mogelijkheden tot productinnovatie voor opleidings- en trainingsbureaus. Om deze kansen te kunnen benutten dienen zij echter wel toegang hebben tot de benodigde kennis, expertise en faciliteiten. Kleine opleidings- en trainingsbureaus hebben daarom behoefte aan een samenwerkingsverband met kennisinstellingen, om kennis, expertise en faciliteiten te kunnen delen en nieuwe producten en diensten te kunnen ontwikkelen, testen en implementeren.

Het doel van dit KIEM-project is om een dergelijk samenwerkingsverband op te zetten in de regio Noord-Nederland. Concreet is ons plan om rondom het Simulation & Game-Based Learning Lab (SiGa-Lab) van NHL Hogeschool een samenwerkingsverband van minimaal 30 kleine bureaus op te zetten. Met dit samenwerkingsverband willen we in 2017/2018:
- twee-maandelijkse netwerkbijeenkomsten organiseren met presentaties, demonstraties en showcases van nieuwe technologische toepassingen;
- van gedachten wisselen over nieuwe ideeën voor technologie-intensieve producten en diensten op het gebied van opleiding & training;
- veelbelovende ideeën uitwerken tot (paper)prototypes;
- een RAAK MKB-aanvraag voorbereiden (indien meerdere deelnemers willen investeren in het ontwikkelen van een nieuw product).

Dit projectvoorstel is voorbereid door tien bedrijven en instellingen die nu al samenwerken rondom het SiGa-Lab van de NHL:
- 8D Games
- Friesland Boeit
- LDC Business
- Maarsingh & Van Steijn
- Meridio Talent Sharing
- NHL Hogeschool
- Stark Learning
- Syntax Error
- TU Delft
- Van Hemmen & Partners

De totale kosten van het project bedragen €31.900,00. Het aangevraagde subsidiebedrag is €20.000,00. De co-financiering bedraagt €11.900,00.

Contactinformatie

NHL Hogeschool

Derk Hiemstra
Contactpersoon
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Netwerk- en projectleden