Stichting Innovatie Alliantie
Projectenbank
Projectenoverzicht
Zoek binnen onze projectenbank
Zoek
Gerealiseerde projecten
912
Lopende projecten
361
Betrokken hogescholen
47
Betrokken bedrijven
6190
Betrokken professionals
8288
Filter projecten op
Hogeschool:
Alle hogescholen
Aeres Hogeschool
Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten
Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen
Artevelde Hogeschool
ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten
Avans Hogeschool
Breda University of Applied Sciences
Christelijke Hogeschool Ede
Codarts Rotterdam
De Haagse Hogeschool
Design Academy Eindhoven
Driestar Hogeschool
Fontys Hogescholen
Gerrit Rietveld Academie
Hanzehogeschool Groningen
HAS Hogeschool
Health School Almere
Hogeschool de Kempel
Hogeschool der Kunsten Den Haag
Hogeschool Domstad
Hogeschool Edith Stein/OCT
Hogeschool Inholland
Hogeschool iPabo
Hogeschool Leiden
Hogeschool Rotterdam
Hogeschool Utrecht
Hogeschool van Amsterdam
Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Hogeschool Viaa
Hogeschool voor de Kunsten Utrecht
Hotelschool The Hague
HZ University of Applied Sciences
Iselinge Hogeschool
Katholieke Pabo Zwolle
Lisbon School of Nursing - ESEL
Marnix Academie
NHL Hogeschool
NHL Stenden hogeschool
Politechnika Koszalińska
Saxion
Stenden Hogeschool
Stoas Hogeschool
Thomas More Hogeschool
Turku University of Applied Sciences
Van Hall Larenstein University of Applied Sciences
Windesheim
Zuyd Hogeschool
Subsidieregeling:
Alle regelingen
Biobased Water Technology
Data-driven Research on Sports & Healthy Living
hbo-postdoc
Impuls City Deal Kennis Maken
KIEM 21st Century Skills
KIEM Agri & Food
KIEM Chemie
KIEM Circulaire Economie
KIEM Creatieve Industrie
KIEM Energie
KIEM Life Sciences & Health
KIEM Tuinbouw en Uitgangsmaterialen
KIEM Water & Maritiem
KIEM-Logistiek
KIEM-Smart Industry
KIEM-VANG
L.INT
Platforms voor praktijkgericht onderzoek
RAAK-mkb
RAAK-PRO
RAAK-publiek
Research through Design
Smart Culture
SPRONG
SURF
Take-off hbo fase 1
Top-up
Status:
Alle statussen
Lopend
Gesloten
Zoek
Project: Proof of the Pudding, Een praktische aanpak voor klantgerichter innoveren in de foodsector
Thema's:
Doorlooptijd:
van 1 oktober 2018 tot 30 september 2018
Het project Proof of the Pudding heeft een nieuw online platform opgeleverd waarmee ondernemers zelf op slimmere wijze aan productinnovatie kunnen gaan doen: www.proofofthepudding.nl. Op het platform staan allerlei praktische tools die bedrijven zelf kunnen toepassen. Onder de naam Proof of the Pudding is een online kookboek en tevens een ‘hard copy kookboek’ ontwikkeld met recepten voor slim onderzoek. De deelnemende bedrijven zijn heel positief omdat zij zelf met het kookboek aan de gang kunnen gaan. Bert Pathuis van Maallust: ‘Dit is een heel andere opbrengst dan van andere projecten. Hier kunnen we zelf mee aan de slag. Dit helpt enorm bij onze productontwikkeling.’
Doel van de Top Up aanvraag is het platform bekender te maken in onderwijs en de praktijk zodat het meer gebruikt gaat worden en studenten en MKB-ers in de food beter in staat zijn om nieuwe producten te ontwikkelen die ook echt door consumenten worden gevraagd.
De geplande activiteiten in het kader van deze aanvraag hebben betrekking op drie doelen. Ten eerste het Noord Nederlandse MKB en met name de food door middel van gerichte marketing bekend maken met het platform. Dit sluit ook goed aan bij twee Noord Nederlandse maatschappelijke uitdagingen: versterking van de agri- en foodsector en stimulering gezonder eten bij consumenten. Ten tweede het stimuleren van het gebruik van de tientallen methoden (‘recepten’) uit het Kookboek bij studenten. Ten derde de ontwikkeling van een vernieuwde Minor op de Hanzehogeschool Ingredient Innovation to Valorisation waarin zowel technische als meer commerciele vaardigheden gecombineerd worden aangeboden en het platform voor innovatieontwikkelingen de basis vormt. Bij al deze activiteiten zullen nieuwe MKB-ers worden uitgenodigd mee te doen in nieuw onderzoek in een Innovatiewerkplaats.
Consortiumleden
Netwerk- en projectleden
Contactinformatie
Hanzehogeschool Groningen
Erik Kostelijk
Contactpersoon
E-mail:
Telefoon:
Thema's
Alle themas
(Internationale) Handel en Zakelijke dienstverlening
Duurzaamheid en Energie
Gedrag en Maatschappij
Gezondheid en Zorg
ICT
Jeugdzorg
Kunst, Cultuur en Creatieve Industrie
Landbouw, Natuur en Milieu
Logistiek en Transport
Maakindustrie
Onderwijs
Overige
Polymeren, Chemie en kunststoffen
Proces- en Voedselindustrie
Toerisme, Sport en Recreatie
VH 01: Gezondheid: zorg en vitaliteit
VH 02: Onderwijs en talentontwikkeling
VH 03: Veerkrachtige samenleving: in wijk, stad en regio
VH 04: Slimme technologie en materialen
VH 05: De gebouwde omgeving: duurzaam en leefbaar
VH 06: Duurzaam transport en intelligente logistiek
VH 07: Duurzame landbouw, water- en voedselvoorziening
VH 08: Energie en energievoorziening
VH 09: Kunst en creatieve industrie
VH 10: Ondernemen: verantwoord en vernieuwend
Volkshuisvesting, Bouw en Ruimtelijke Ordening