Samen, sneller slimmer

Status
Beëindigd
Startdatum
1 november 2005
Einddatum
1 mei 2007
Thema's
Logistiek en Transport, ICT

Bedrijven in de Rotterdamse haven hebben in toenemende mate te maken met internationale schaalvergroting van hun opdrachtgevers. Vooral mkb-bedrijven merken daarbij dat zij minder invloed hebben op de besluitvorming met deze partijen. Ook is er vaak weinig tijd om na te denken over de toekomst of over innovatie. Die ruimte wil het consortium van Hogeschool Rotterdam en Deltalinqsbieden bieden met de oprichting van het programma Samen Sneller Slimmer.

Doelstelling is om 50 mkb-bedrijven uit de haven actief te laten deelnemen aan het programma. In tien procent van de gevallen moet dit leiden tot vervolgprojecten. Het consortium wil vier nieuwe netwerken starten binnen de volgende thema’s:
1) versterken Traineeship Port of Rotterdam voor mkb,
2) Dunit: meer doen met ict,
3) Globalisering: Ni Hao en
4) HIT the Road.
De bedrijven bepalen in alle projecten de inhoudelijke koers. De Hogeschool Rotterdam ontwikkelt een aanpak die past bij praktijkgestuurd onderwijs en bij de concrete behoefte van de deelnemende bedrijven. Ook doet de hogeschool voorstellen die aansluiten op vragen van mkb-bedrijven in de haven. Met dit programma raakt het consortium ook andere initiatieven. Bijvoorbeeld de Kenniskring Logistics, dat een succesvol traineeprogramma ontwikkelde. En het initiatief Economic Development Board Rotterdam (EDBR), dat economische groei en werkgelegenheid in de haven op de agenda heeft staan.

Contactinformatie

Hogeschool Rotterdam

George Brouwer
Programmaleider
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 010-2414270

Consortiumleden

Netwerk- en projectleden