Smart-Cell

Status
Beëindigd
Startdatum
1 maart 2018
Einddatum
28 februari 2019
Thema's
VH 4: Slimme technologie en materialen
Regeling
KIEM-Smart Industry

Dit KIEM Smart Manufacturing project is een eerste onderzoek naar de eisen en wensen van een geautomatiseerde productiecel ten behoeve van de realisatie van structurele composiet onderdelen welke in grootserie c.q. massaproductie geproduceerd moeten worden.
Het is een onderzoek van circa 300 uur uitgevoerd door het lectoraat van de HAN Automotive tezamen met de Minor Smart Manufacturing en twee bedrijven uit de composietverwerking en één uit de industriële automatisering. Een samenwerking waarbij de combinatie van de twee disciplines moeten leiden tot een “Smart Cell”.
Het beschrijven van de diverse ‘Eisen & Wensen’ zal vorm krijgen door het opstellen van een zogenaamde “Functional Requirement Document”. De afsluiting van de Requirement Phase van het V- besturingsmodel.
Hierbij zal getracht worden alle aspecten op diverse raakvlakken (w.o. technisch/economisch/ onderhoud/wetgeving) vast te leggen. Dit, om daarmee een zo volledig mogelijk beeld te geven van het begrip “Automated Composites”.

Contactinformatie

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Peter Verschut
Contactpersoon

Ivo Schrijer
Contactpersoon
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Netwerk- en projectleden