Verhoging inzetbaarheid spuitgieten middels 3D-printen

Status
Beëindigd
Startdatum
1 maart 2018
Einddatum
31 januari 2019
Thema's
VH 4: Slimme technologie en materialen
Regeling
KIEM-Smart Industry

Kan 3D-printing mijn onderneming concurrerender maken? Deze vraag legden de kunststof verwerkende bedrijven RiZZ Plastics en VMT Products neer bij Fontys Hogeschool Engineering in Eindhoven. “Waarschijnlijk wel,” antwoordde Ir. Rein van der Mast, de 3D printing specialist van Fontys.

Partijen willen met elkaar het huidige potentieel van 3D-printing voor beide ondernemingen onderzoeken. Het printen van onderdelen van spuitgietmatrijzen, zowel in kunststof als metaal is niet nieuw en wordt hier en daar in de wereld al ingezet. Voor de betrokken MKB’ers is het potentieel echter nog niet gebleken. Bovendien is hun situatie niet standaard voor wat betreft hetgeen zij doen aan matrijzenbouw en spuitgieten.

Partijen willen met elkaar nagaan in welke mate 3D-printing, ook bekend onder de naam additive manufacturing, zowel de maker van spuitgietmatrijzen als degene die ermee spuitgiet iets te bieden heeft dat de bekende conventionele oplossingen overstijgt. Hoewel de invulling technologisch is, is uiteraard het commercieel perspectief ook van belang.

Contactinformatie

Fontys Hogescholen

Mark Herman
Contactpersoon

Johan Vlugter
Contactpersoon
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 088-5075454

Netwerk- en projectleden

  • RiZZ Plastics B.V.
  • VMT Products B.V.