Vervoer in beweging

Status
Beëindigd
Startdatum
1 september 2009
Einddatum
1 september 2010
Thema's
Logistiek en Transport

Aanleiding
Vervoer in Beweging is een programma voor jonge ondernemers in de transportsector. Op basis van het Samen Sneller Slimmer programma is een doorvertaling gemaakt naar de huidige tijd waarin de jonge ondernemers in de transport sector behoefte hebben aan een platform.

Doelstelling
De activiteiten bestaan uit rondetafel bijeenkomsten waarbij theoretische kennis vanuit diverse kenniscentra als de Hogeschool Rotterdam en zo mogelijk TNO en Syntens binnen een context van ondernemers en studenten aan praktijksituaties zal worden getoetst. Op basis van de uitkomsten zullen studenten vanuit het reguliere onderwijs projectmatig onderzoek doen binnen de bedrijven. De uitkomsten van dit onderzoek zullen verwerkt worden in de bijeenkomsten. Concrete kennisthema’s binnen de transportsector zijn binnen de context van de huidige tijd: Ontwikkeling en groei, Wetgeving en arbeid, Kwaliteit en innovatie, Bedrijfsoverdracht en bedrijfscultuur.

Beoogde resultaten
Het doel is een duurzaam netwerk te ontwikkelen van jonge ondernemers uit de transportsector waar actuele ondernemersvragen in nauwe samenwerking met de hogeschool worden onderzocht en besproken. Ook wordt een meetbare kennisverrijking beoogd bij de deelnemende ondernemers en een verhoging van het kennisniveau bij docenten en studenten met betrekking tot vraagstukken van de vervoerssector. Ervaringen en resultaten delen met andere hogescholen en dat meer bedrijven deel gaan nemen aan het traject Vervoer in Beweging.

Contactinformatie

Hogeschool Rotterdam

de Jonge
Contactpersoon
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 010-2414442

Frits Blessing
Programmaleider
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: (010) 241 40 04

Consortiumleden