Beter eten voor mensen met dysfagie
Dossier | KIEM.VRIJ.04.091 |
---|---|
Status | Afgerond |
Subsidie | € 20.000 |
Startdatum | 1 januari 2020 |
Einddatum | 31 augustus 2021 |
Regeling | KIEM 2019 KIEM-hbo Themavrij |
Thema's |
|
Mensen met dysfagie kunnen grotendeels alleen gepureerd voedsel eten. Ouderen met deze aandoening hebben door hun beperking en doordat gepureerd voedsel niet aantrekkelijk is, een grotere kans op ondervoeding. 3D food printen is een technologie die op het gebied van de presentatie van voedsel een bijdrage kan leveren aan de eetbeleving van deze groep mensen. De zorg heeft interesse om te weten wat de impact is van deze technologie, zodat zij kunnen beslissen er in te investeren, echter zijn nog weinig onderzoeken die daar iets over kunnen zeggen. Deze subsidie aanvraag is bedoeld om een reële praktische proef uit te voeren met mensen met kauw- en slikproblemen (n=20), bij/ in enkele zorginstanties, waarbij het beoogde doel is om de impact en haalbaarheid te testen van 3D food printen in de zorg. Tijdens het project wordt het netwerk met zorgpartners uit de keten vergroot en kan er mogelijk een Raak Publiek aanvraag worden voorbereid.
Contactinformatie
Monique de Knegt, contactpersoon
Consortiumpartners
bij aanvang project- Budelpack Poortvliet BV
- De Hoge Weide
- Stadskantoor