Beter eten voor mensen met dysfagie

DossierKIEM.VRIJ.04.091
StatusAfgerond
Subsidie€ 20.000
Startdatum1 januari 2020
Einddatum31 augustus 2021
RegelingKIEM 2019 KIEM-hbo Themavrij
Thema's
  • Gezondheid en Welzijn
  • Ondernemen: verantwoord en vernieuwend
  • Agri & Food
  • Life Sciences & Health
  • Gezondheidszorgonderzoek, preventie en behandeling
  • Duurzame productie van gezond en veilig voedsel
  • Agro en Food
  • Gezondheidszorg

Mensen met dysfagie kunnen grotendeels alleen gepureerd voedsel eten. Ouderen met deze aandoening hebben door hun beperking en doordat gepureerd voedsel niet aantrekkelijk is, een grotere kans op ondervoeding. 3D food printen is een technologie die op het gebied van de presentatie van voedsel een bijdrage kan leveren aan de eetbeleving van deze groep mensen. De zorg heeft interesse om te weten wat de impact is van deze technologie, zodat zij kunnen beslissen er in te investeren, echter zijn nog weinig onderzoeken die daar iets over kunnen zeggen. Deze subsidie aanvraag is bedoeld om een reële praktische proef uit te voeren met mensen met kauw- en slikproblemen (n=20), bij/ in enkele zorginstanties, waarbij het beoogde doel is om de impact en haalbaarheid te testen van 3D food printen in de zorg. Tijdens het project wordt het netwerk met zorgpartners uit de keten vergroot en kan er mogelijk een Raak Publiek aanvraag worden voorbereid.

Contactinformatie

Consortiumpartners

bij aanvang project