De versterking van voedselhoudbaarheid in een duurzame korte keten.
Dossier | KIEM.GROEN.02.004 |
---|---|
Status | Lopend |
Startdatum | 1 maart 2023 |
Einddatum | 1 maart 2024 |
Regeling | KIEM 2021-2024 Groene practoraten |
Thema's |
|
De vraag naar het realiseren van de korte keten van voedselproductie is groot. Veel bedrijven zien hier het nut en de noodzaak van in, maar hebben nog wel uitdagingen in het kader van voedselhoudbaarheid en voedselveiligheid. Want hoe werkt het als je in een lokaal cateringbedrijf, zonder tussenkomst van allerlei grootschalige keuringsinstanties en kwaliteitssystemen, werkt met producten die rechtstreeks van de producent komen? En wat betekent het als je die dan zo duurzaam mogelijk wil verpakken?
De vraag die centraal staat in dit onderzoek is: hoe kun je de voedselhoudbaarheid van een lokaal geteeld product en lokaal verwerkt product verlengen?
Contactinformatie
M. Moberts, contactpersoon
Consortiumpartners
bij aanvang project- Avans Hogeschool
- Essensor Holding B.V.
- Groen Agro Control
- Hogeschool Inholland
- Oerlemans Packaging B.V.
- Rungis B.V.
- Weber Cooling B.V.