De versterking van voedselhoudbaarheid in een duurzame korte keten.

DossierKIEM.GROEN.02.004
StatusLopend
Startdatum1 maart 2023
Einddatum1 maart 2024
RegelingKIEM 2021-2024 Groene practoraten
Thema's
  • Food
  • Landbouw, water en voedsel

De vraag naar het realiseren van de korte keten van voedselproductie is groot. Veel bedrijven zien hier het nut en de noodzaak van in, maar hebben nog wel uitdagingen in het kader van voedselhoudbaarheid en voedselveiligheid. Want hoe werkt het als je in een lokaal cateringbedrijf, zonder tussenkomst van allerlei grootschalige keuringsinstanties en kwaliteitssystemen, werkt met producten die rechtstreeks van de producent komen? En wat betekent het als je die dan zo duurzaam mogelijk wil verpakken?
De vraag die centraal staat in dit onderzoek is: hoe kun je de voedselhoudbaarheid van een lokaal geteeld product en lokaal verwerkt product verlengen?

Contactinformatie