DurableCASE-Impuls

DossierRAAK.IMP.01.067
StatusLopend
Startdatum1 oktober 2021
Einddatum30 september 2022
RegelingRAAK Impuls

DurableCASE-Impuls richt zich op de nodige praktische voortgang in RAAK-PRO project DurableCASE. In DurableCASE werken marktpartijen en kennisinstellingen samen aan de ontwikkeling van robuuste coöperativiteit van robotica in de agrifood sector met als uiteindelijke doel een praktische validatie en demonstratie van de ontwikkelde technologie.
Een van de essentiële tussenstappen in het project is het opzetten van een praktische testopstelling met coöperatieve robots op schaal in de laboratoria van de HAN. Covid-19 beperkingen zorgen voor beperkte toegankelijkheid van de labs. Dit beperkt de mogelijkheden voor goede inzet van de opstelling. Hierdoor is de bouw van de opstelling uitgesteld, maar de tijd begint te dringen en de beperkingen blijven aanhouden.
DurableCASE-Impuls beoogt een oplossing om de labopstelling op afstand te kunnen bewaken en bedienen, om zodoende toch de benodigde praktische voortgang te kunnen boeken in DurableCASE De oplossing is gebaseerd op een computer met automatiseringssoftware, diverse aangesloten camera’s en draadloze communicatie naar de coöperatieve robots, inclusief een handbedieningsmodus om de robots op afstand handmatig te kunnen besturen. Hiermee kan de labopstelling op afstand worden gemonitord en bediend, waardoor meer voortgang in praktische testen mogelijk wordt, ongeacht de maatregelen.
Bijkomend voordeel is dat de opstelling meteen benaderd kan worden door meerdere projectpartners. Ook kan de oplossing leerzaam zijn voor de opzet van ‘practica op afstand’ in het onderwijs.

Contactinformatie

HAN University of Applied Sciences

Jan Benders, contactpersoon