McTwin

DossierTOFF.HBO12.012
StatusLopend
Startdatum1 augustus 2022
Einddatum30 april 2023
RegelingTake-off hbo
Thema's
  • KIA 5 - Sleuteltechnologieën
  • Bètatechniek
  • Economie
  • Ondernemen: verantwoord en vernieuwend
  • Sleuteltechnologieën en duurzame materialen

De Mass Customization-Twin (de McTwin) is een proces digital twin voor de ondersteuning van doorlooptijdbeheersing van mass customized productie. Consumenten vragen korte levertijden en bij voorkeur (mass) customized producten. Dit is voor veel Mkb-maakbedrijven lastig: de planning en besturing van de productieprocessen is complex met als gevolg lange onbeheerste doorlooptijden en lage leverbetrouwbaarheid. De McTwin is een digitaal model van de productie en loopt ‘live’ mee met de werkelijke productie. Wijzigingen op de werkvloer (en verwachte wijzigingen) rekent de McTwin realtime door om advies te geven over de beste keuzes.
De McTwin bieden we aan als App in de cloud en we koppelen de McTwin aan bestaande Manufacturing Execution Systems (MES) via een universele interface. We berekenen real time de doorlooptijd van orders te op basis van de actualiteit op de shopfloor.
Op dit moment bestaan geen werkende proces digital twins voor de ca. 30.000 mkb maakbedrijven die Mass Customized producten aanbieden. Bestaande werkende Digital Twins zijn modellen van machines of producten en niet van werkende processen. Laat staan dat deze twins real time gekoppeld zijn.
We sluiten aan bij de topsector Hightech Systemen & Materialen en sleuteltechnologie Smart Industry in de nationale kennis- en innovatieagenda.
Tijdens deze haalbaarheidsstudie integreren we de bestaande McTwin modules en koppelen deze koppelen aan een MES in een praktijksituatie bij een klant.
Daarnaast ontwikkelen een strategisch marketingplan waarbij we gedetailleerd de (technische, organisatorische en financiële) eisen van het technisch mkb verder uitwerken om een levensvatbare ontwikkelrichting te ondersteunen.

Contactinformatie

HAN University of Applied Sciences

Menno Herkes, contactpersoon