Planq

DossierTOFF.HBO01.006
StatusAfgerond
Startdatum1 september 2016
Einddatum31 augustus 2017
RegelingTake-off hbo
Thema's
  • High Tech Systemen en Materialen (HTSM)

Wij van PLANQ houden ons bezig met de ontwikkeling van een biobased meubellijn bestaande uit enkel natuurlijke (rest)materialen.Voor de realisatie van dit meubilair, zoals biocomposiet zittingen, is praktisch onderzoek nodig.Met materialen als vlas en hennep zullen composieten gemaakt worden welke als zitting dienen.
In de haalbaarheidsstudie zal onderzocht worden in hoeverre het praktisch mogelijk is het meubilair volgens eerder genoemd principe te produceren. Daarnaast zal middels een businessplan en marktonderzoek in kaart worden gebracht waar de kansen liggen. Er zal een marketingplan opgezet worden met input van professionele expertise vanuit de meubelbranche (Casper Vissers, eigenaar MOOOI) en door coaching en begeleiding van Ynzo van Zanten (Green Inc).
De haalbaarheid zal onderzocht worden door verschillende producten gemaakt van het nieuwe materiaal te testen op gestelde eisen binnen de meubelbranche om daarmee te kunnen kwantificeren of iets haalbaar is of niet. Wanneer de onder genoemde combinaties voldoen aan gestelde sterkte eisen NEN-EN 1355 beoordelingssysteem meubilair kan geconcludeerd worden of dit haalbaar is of niet.
Dergelijke producten zijn; stoel, barkruk, lounge stoel, lampen, tafel etc.
Gemaakt van: Vlas/PLA, katoen/PLA, jeans/PLA, Hennep/PLA etc.
Ook zal de financiƫle haalbaarheid onderzocht worden, hiermee wordt bedoeld de kosten voor productie en het financieringsmodel. Is het mogelijk om het meubilair volgens een huur of lease vorm af te zetten en zijn banken bereid toe hier in te financieren? Hiervoor is al contact opgenomen met de Rabobank.

Contactinformatie

Hogeschool van Amsterdam

Netwerkleden

  • Planq