Top-up SherLOK

DossierTOPUP.09.036
StatusAfgerond
Startdatum1 juli 2021
Einddatum15 september 2022
RegelingTop-up 2020

Het Top-up SherLOK project sluit aan bij het project SherLOK: Profilering van personen door forensische analyse en imaging van haar (afgekort SherLOK). In het SherLOK project is een markerset ontwikkeld die de levensstijl van personen in beeld brengt met behulp van 25 markers die in het haar wordt gemeten. De 25 markers zijn samengesteld uit stoffen die afkomstig zijn van voeding en roken, haarcosmetica, vrij verkrijgbare middelen en veel gebruikte geneesmiddelen.
De markerset is ontwikkeld als hulpmiddel bij het selecteren van de juiste persoon, bijvoorbeeld als verschillende verdachten in beeld zijn en het profiel van aan- en afwezige markers komt overeen met slechts 1 verdachte. De informatie die de markerset geeft over de levensstijl van mensen is echter ook toepasbaar in forensische cases. Het geeft informatie over bijvoorbeeld eetgewoonten of medicijngebruik. Dit kan in bepaalde cases cruciale informatie blijken te zijn.
In het Top-up SherLOK project willen we de kansen die we zien concreet maken door samen met casus houders te bepalen wat de markerset aan extra informatie oplevert. Dit gaat leiden tot 2 tot 4 show-cases, waarmee we laten zien wat de impact van het toepassen van deze innovatieve methode is.
Tijdens het SherLOK project hebben we gemerkt dat het voor relaties en studenten soms moeilijk is om het concept van het profileren te begrijpen. Daarom willen we, op basis van materiaal van gegeven gastlessen, een workshop ontwikkelen om dit begrip te ondersteunen.

Contactinformatie

Avans Hogeschool

Jetta Wille, contactpersoon
Telefoon: 076 - 525 05 13