Twin Green & Digital Transition: Navigating the Intersection of Sustainability and Digital Innovation in the Food & Beverage Sector

DossierRAAK.MKB20.017
StatusLopend
Startdatum16 september 2024
Einddatum16 september 2026
RegelingRAAK-mkb
Thema's
  • Agro en Food
  • Economie
  • Duurzame landbouw-, water- en voedselvoorziening
  • Ondernemen: verantwoord en vernieuwend

Dit voorstel gaat over het verduurzamen en technologisch geavanceerder maken van voedselsystemen in Nederland, door kleine en middelgrote voedselbedrijven (MKB) in de voedselvoorzieningsketen te helpen. Dit project is in lijn met het plan van de Europese Unie genaamd Twin Transition, dat tegelijkertijd ecologische duurzaamheid (Green) en digitale innovatie (Digital) bevordert. Hogescholen, ondernemers en een NGO werken in dit project samen om MKB-bedrijven te leren hoe ze digitale technologieën zoals AI kunnen gebruiken om milieuvriendelijker en succesvoller te worden. We stellen richtlijnen op voor ethische en duurzame praktijken, maken lesmateriaal voor studenten en organiseren workshops om deze bedrijven te ondersteunen.

Contactinformatie

Hogeschool van Amsterdam

Marcel Kloosterman, contactpersoon

Consortiumpartners

bij aanvang project
  • Amped Concepts B.V.
  • Bio Nippy Technologies B.V.
  • Buinsoft Technology S.R.O.
  • Dick Schaap Horecagroothandel B.V.
  • Eat Hybrids
  • Hogeschool Utrecht
  • Horecabond Nederland
  • Kitchen Atelier Amsterdam
  • Local2local B.V.
  • PBS Amsterdam B.V.
  • Preneurz B.V.
  • Serifoglu Plein 40-45 B.V.
  • Stichting Boeren voor Buren
  • Zuyd Hogeschool