Twin Green & Digital Transition: Navigating the Intersection of Sustainability and Digital Innovation in the Food & Beverage Sector
Dossier | RAAK.MKB20.017 |
---|---|
Status | Lopend |
Startdatum | 16 september 2024 |
Einddatum | 16 september 2026 |
Regeling | RAAK-mkb |
Thema's |
|
Dit voorstel gaat over het verduurzamen en technologisch geavanceerder maken van voedselsystemen in Nederland, door kleine en middelgrote voedselbedrijven (MKB) in de voedselvoorzieningsketen te helpen. Dit project is in lijn met het plan van de Europese Unie genaamd Twin Transition, dat tegelijkertijd ecologische duurzaamheid (Green) en digitale innovatie (Digital) bevordert. Hogescholen, ondernemers en een NGO werken in dit project samen om MKB-bedrijven te leren hoe ze digitale technologieën zoals AI kunnen gebruiken om milieuvriendelijker en succesvoller te worden. We stellen richtlijnen op voor ethische en duurzame praktijken, maken lesmateriaal voor studenten en organiseren workshops om deze bedrijven te ondersteunen.
Contactinformatie
Hogeschool van Amsterdam
Marcel Kloosterman, contactpersoon
Consortiumpartners
bij aanvang project- Amped Concepts B.V.
- Bio Nippy Technologies B.V.
- Buinsoft Technology S.R.O.
- Dick Schaap Horecagroothandel B.V.
- Eat Hybrids
- Hogeschool Utrecht
- Horecabond Nederland
- Kitchen Atelier Amsterdam
- Local2local B.V.
- PBS Amsterdam B.V.
- Preneurz B.V.
- Serifoglu Plein 40-45 B.V.
- Stichting Boeren voor Buren
- Zuyd Hogeschool