Voedselvaardigheden in de wijk
Dossier | KIEM.GROEN.03.019 |
---|---|
Status | Lopend |
Subsidie | € 39.863 |
Startdatum | 1 november 2024 |
Einddatum | 31 oktober 2025 |
Regeling | KIEM 2021-2024 Groene practoraten |
Thema's |
|
Sluit het aanbod van leefstijl-verbeterende diensten op het gebied van voeding aan bij de behoeften van bewoners in kwetsbare wijken in Den Bosch? De volgende doelstellingen staan centraal:
- Inzicht krijgen in de behoefte van bewoners in lage SEP wijk om voedselvaardigheden te ontwikkelen voor het bereiden gezonde, smakelijke en betaalbare maaltijden.
- Ontwikkelen en testen van co-creatie methode met bewoners om inzicht te krijgen in of en welke behoefte er is om voedselvaardigheden te ontwikkelen gericht op gezond, betaalbaar en smaak.
- Deze methodiek evalueren en deze methodiek aanscherpen voor vervolgonderzoek.
Het practoraat ‘Innovatie voor duurzaam en gezond voedsel’ van Yuverta is verbonden aan de opleiding Voeding- en Leefstijladviseur. Met dit project worden kansen voor het ontwikkelen van diensten op het gebied van gezonde leefstijl bevorderd. De samenwerking met HAS green academy draagt bij aan het verbinden van HBO en MBO samenwerkingen en kennisuitwisseling op het gebied van voedselvaardigheden en het ontwikkelen van co-creatie werkvorm in een wijk waarbij MBK ondernemers en de lokale overheid betrokken is.
Contactinformatie
Yuverta
Lars Vierbergen, contactpersoon
Consortiumpartners
bij aanvang project- Gemeente 's-Hertogenbosch
- GGD Hart voor Brabant
- HAS green academy
- Neofit
Netwerkleden
bij aanvang project- 5V management