Zoekresultaten

9 projecten in projectenbank Regieorgaan SIA

Onderstaande filters beperken de zoekresultaten. Zodra u een filter kiest, ververst de pagina meteen.
StatusLopend
Startdatum31 maart 2025
Einddatum30 maart 2026

De consumptie van teveel zout zorgt voor significante gezondheidsschade. Mosterd is dé smaakmaker van belangrijke maaltijden in Nederland, maar bestaande strategieën om zout te reduceren in mosterd werken onvoldoende en zijn bovendien niet altijd ...
Bekijk project »

StatusLopend
Startdatum1 februari 2025
Einddatum2 februari 2026

In een tijd waarin consumenten steeds bewustere voedingskeuzes maken, groeit de vraag naar gezondere alternatieven voor suikerhoudende dranken. Limonadesiropen bevatten traditioneel veel suiker, wat bijdraagt aan de zoete smaak en ook de houdbaarheid ...
Bekijk project »

StatusLopend
Startdatum1 januari 2025
Einddatum2 februari 2026

De consumptie en productie van pittige voedingsmiddelen in Nederland groeit. De bedrijven die pepers telen of verwerken hebben moeite om de pittigheid nauwkeurig te meten. Momenteel gebeurt dit vooral door het proeven van de pepers, wat een beperkte ...
Bekijk project »

StatusLopend
Startdatum1 september 2024
Einddatum31 januari 2026

Hybride producten, bestaande uit zowel vlees als plantaardige ingrediënten, zijn een veelbelovende optie binnen de eiwittransitie. Ze dragen bij aan een daling van vleesconsumptie en daarmee aan een lagere milieubelasting. Eerdere introducties in ...
Bekijk project »

StatusLopend
Startdatum1 september 2024
Einddatum30 september 2025

In Nederland wordt jaarlijks ca. 150.000 ton brood door verkooppunten teruggestuurd naar bakkerijen. Dit brood is niet meer geschikt voor humane consumptie en wordt aangeboden als diervoer en/of biomassa. Een toepassing van dit retourbrood in de ...
Bekijk project »

StatusLopend
Startdatum1 september 2024
Einddatum31 augustus 2025

Esbaco BV past vezels (gedeeltelijk uit reststromen) toe om de gewenste consistentie in haar fruitgeleis te bereiken. De expertise die is opgebouwd met het optimaliseren van deze producten evenals met de opschaling naar industriële productie zal ...
Bekijk project »

StatusLopend
Startdatum1 juli 2024
Einddatum30 juni 2025

Een ontwikkeling om de stijgende wereldbevolking te kunnen blijven voeden is vertical farming: gewassen telen in meerdere lagen in een volledig gecontroleerde en geklimatiseerde omgeving. Vertical farmer Milligreens, pionier in Regio Foodvalley, zet ...
Bekijk project »

StatusLopend
Startdatum1 april 2024
Einddatum31 juli 2025

Unwanted tomatoes represent ~20% of the European market, meaning that ~3 million metric tons of tomatoes are wasted every year. On a national scale, this translates to 7000 tons of tomato waste every year. Considering the challenge that food spillage ...
Bekijk project »

StatusLopend
Startdatum1 april 2024
Einddatum31 juli 2025

De Nederlandse levensmiddelenindustrie zal moet innoveren om te kunnen voldoen aan de huidige en toekomstige maatschappelijke eisen op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en veiligheid. De Kombucha markt is een nieuwe zeer snel groeiende markt ...
Bekijk project »