De consumptie van teveel zout zorgt voor significante gezondheidsschade. Mosterd is dé smaakmaker van belangrijke maaltijden in Nederland, maar bestaande strategieën om zout te reduceren in mosterd werken onvoldoende en zijn bovendien niet altijd ... Bekijk project »
In een tijd waarin consumenten steeds bewustere voedingskeuzes maken, groeit de vraag naar gezondere alternatieven voor suikerhoudende dranken. Limonadesiropen bevatten traditioneel veel suiker, wat bijdraagt aan de zoete smaak en ook de houdbaarheid ... Bekijk project »
De consumptie en productie van pittige voedingsmiddelen in Nederland groeit. De bedrijven die pepers telen of verwerken hebben moeite om de pittigheid nauwkeurig te meten. Momenteel gebeurt dit vooral door het proeven van de pepers, wat een beperkte ... Bekijk project »
Hybride producten, bestaande uit zowel vlees als plantaardige ingrediënten, zijn een veelbelovende optie binnen de eiwittransitie. Ze dragen bij aan een daling van vleesconsumptie en daarmee aan een lagere milieubelasting. Eerdere introducties in ... Bekijk project »
In Nederland wordt jaarlijks ca. 150.000 ton brood door verkooppunten teruggestuurd naar bakkerijen. Dit brood is niet meer geschikt voor humane consumptie en wordt aangeboden als diervoer en/of biomassa. Een toepassing van dit retourbrood in de ... Bekijk project »
Esbaco BV past vezels (gedeeltelijk uit reststromen) toe om de gewenste consistentie in haar fruitgeleis te bereiken. De expertise die is opgebouwd met het optimaliseren van deze producten evenals met de opschaling naar industriële productie zal ... Bekijk project »
Een ontwikkeling om de stijgende wereldbevolking te kunnen blijven voeden is vertical farming: gewassen telen in meerdere lagen in een volledig gecontroleerde en geklimatiseerde omgeving. Vertical farmer Milligreens, pionier in Regio Foodvalley, zet ... Bekijk project »
Unwanted tomatoes represent ~20% of the European market, meaning that ~3 million metric tons of tomatoes are wasted every year. On a national scale, this translates to 7000 tons of tomato waste every year. Considering the challenge that food spillage ... Bekijk project »
De Nederlandse levensmiddelenindustrie zal moet innoveren om te kunnen voldoen aan de huidige en toekomstige maatschappelijke eisen op het gebied van duurzaamheid, gezondheid en veiligheid. De Kombucha markt is een nieuwe zeer snel groeiende markt ... Bekijk project »